bevalling Liv (deel 1)

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 22:58

Met veel plezier mag ik nu ook een positief bevalverhaal schrijven! YAY! 

Mijn verhaal begint eigenlijk al tijdens de zwangerschap, omdat ik geloof dat de voorbereidingen die wij getroffen hebben ertoe hebben geleid dat ik nu zo een fijn verhaal mag schrijven deel ik dus eerst en vooral een stukje met jullie waarin ik uitleg hoe we er op zijn gekomen om voor een thuisbevalling te kiezen, en waarom we er dan ook volledig voor gegaan zijn. 

Ieder geweldig idee begint vaak bij een klein zaadje dat ingepland word en uitbloeit tot iets moois. Dat kleine zaadje was voor ons een zwangere instagram-vriendin die me vertelde dat zij zelf thuis zou gaan bevallen. -Lekker dubbelzinnig trouwens dat zaadje dat gaat bloeien.- Zoals bij de meeste kwamen meteen de gekende vragen in mij op zoals: "Thuis bevallen? wat als er iets mis gaat? Of wat als het teveel pijn doet? zonder epidurale, dat kan ik niet...". Maar ik had buiten ongeloof ook veel bewondering voor haar, en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. 

Een paar weken later -Ik schrijf een paar weken, maar eigenlijk was het een paar maanden. Iemand anders z'n zwangerschap gaat zoveel sneller dan die van jezelf..- was haar prachtige dochter geboren en deelde ze met mij haar verhaal. Ik kreeg nog meer bewondering voor haar en wou toch wel een wat info verzamelen over hoe zo een thuisbevalling er uit zou zien en of het ook iets voor mij zou kunnen zijn.

Dus ik nam via videochat contact op met onze lieve Doula Annelies. Ze wist heel veel vragen die we hadden te beantwoorden en wakkerde mijn interesse verder aan. Hierna ben ik samen met Jochem naar de vroedvrouw gegaan om ook omtrent het medische wat meer informatie te winnen en om te kijken wat in ons geval onze mogelijkheden zijn. Ik werd door beide vrouwen zo open en hartelijk ontvangen! Ze hebben beide een ongelofelijke passie voor hun job en dat stalen ze met veel liefde en warmte uit. Dus needless to say dat ik mijn perfecte birth-tribe had gevonden. Uiteraard hoorde Jochem ook bij deze tribe. Die luisterde met aandacht naar mijn (voor hem soms gek klinkende) ideeën en deed zijn uiterste best om zo veel mogelijk van de info op te nemen. Als iemand hem vroeg wat hij ervan vond omdat hij uiteraard hier ook wel iet over te zeggen had zei hij "Ik ben niet degene die het moet doen, ik vertrouw op Elke haar gevoel." - trots op. Maar goed desondanks ik veel info had gekregen en een fantastische birth-tribe had spookte er wel wat onzekerheden en angsten door mijn hoofd. 

Hierdoor besloten we om een cursus Hypnobirthing te volgen bij Doula Annelies. Tijdens deze cursus leer je jouw lichaam te vertrouwen, elkaar te vertrouwen, ademhalingstechnieken en nog veel meer. (Kan niet alles verklappen natuurlijk!) Alleszins, vertrouwen is key! Annelies bereide ons perfect voor op de geboorte van Liv. Zo wist ze zorgvuldig iedere twijfel en angsten weg te werken. Met veel liefde stond ze dag en nacht klaar, al was het maar voor een babbel of eender wat. Ze stond altijd paraat en deed haar best om te zorgen dat we (voor zo ver dat kon) stress-vrij waren wanneer de bevalling zou starten. 

_____________________________

Doula: Annelies Hermans (@liesinbalans) Bij haar kan je terecht met vragen over een doula begeleiding, hypnobirthing, zwangerschapscursus en nog meer! https://www.liesinbalans.com/

Vroedvrouw: Melinda Moons (@jewijzevrouw) Bij haar kan je terecht voor info over thuisbevallingen. http://zwangerschapshuis.be/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.