Week van de Doula

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 12:27

Een verhaaltje dat ik nog niet met jullie gedeeld heb, maar wat altijd weer een lach op mijn gezicht tovert.  En omdat het week van de Doula is is het nu het perfecte moment om dit met jullie te delen. 

Zoals sommige wel weten liet Liv'je ons een beetje wachten op haar komst. We waren inmiddels de 40 weken voorbij en ik was het wachten stilaan meer dan beu. (Voor degene die ook al eens de 40 weken passeerde: you know what I mean.)

Op het moment dat je de 40 weken aantikt krijg je langs alle kanten advies over hoe je de bevalling zou kunnen opwekken. Het advies wat wij het meeste te horen kregen was: een stevige vrijpartij. En ook Annelies, onze doula, raadde ons dat aan. 

Maar met een peutertje dat in ons bed slaapt was dat nog niet z'n gemakkelijke opgave. Rollebolle in bed waar Finn naast ligt vinden we niet z'n prettige gedachte, de zetel was al een tijdje niet meer zo praktisch, en overdag een babysit laten komen om op Finn te letten terwijl wij boven ons ding deden... Thja, je snapt het wel. 

Toen ik dit vertelde tegen Annelies zei ze "Oh, breng Finn maar naar hier! Kan hij met de kids spelen." 

En zo gezegd, zo gedaan. We brachten Finn een paar uurtjes naar haar zodat we eens een poging konden doen om op die manier de bevalling op te wekken. En jawel hoor! Die nacht is ons Liv'je geboren!

...

Al hoort "babysit zodat mama en papa kunnen vogelen" niet bij het standaard pakket. Een doula is veel meer dan enkel iemand die je hand vasthoud tijdens de bevalling! 

HAPPY DOULA WEEK ANNELIES! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.